Skip to content

Hírek

2022. május 03-től minden kedden 12:00 – 16.00 óra között és minden pénteken 13:00 és 17:00 óra között lesz elérhető kórházunkban az oltópont. Az oltási napokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is fogadjuk az oltásra érkezőket.

2022. április 19-től minden kedden 12:00 – 18.00 óra között és minden pénteken 7:00 és 19:00 óra között (oltási akciónap) lesz elérhető kórházunkban az oltópont. Az oltási akciónapokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is fogadjuk az oltásra érkezőket.

2022. március 4-től a kórház valamennyi fekvőbeteg osztálya újra látogatható 15:00 és 17:00 óra között.

Közlemény

2022. januárban minden csütörtök és péntek délután 14.00-18.00 óráig, és szombaton 10.00-18.00 óráig lesz oltási akció a kórházunkban és a megyében további oltópontokon.

Lakossági tájékoztató
Hozzájáruló nyilatkozat a 3. oltáshoz

2021. december 6 -12 között folytatódik az oltási akcióhét!

Lakossági tájékoztató

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 21 – 28. között oltási akcióhetet indít.

Lakossági tájékoztató

2021. október 28-tól visszavonásig a koronavírus miatt látogatási tilalom került elrendelésre a Szent László Kórházban.

Közlemény

Megnyílt az online jelentkezés lehetősége a Szent László Kórház szervezésében beadandó 3. oltásra.

3. dózis oltási nap minden héten szerdai napon van.

Az oltás helyszíne: Sárvár, Rákóczi utca 30. szám alatti 6. számú oltópont.

Emlékeztető oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 18. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. Időpontfoglalás az eeszt.gov.hu oldalon lehetséges az Oltás időpontfoglalás TAJ számmal menüpont alatt (COVID oltás időpontfoglalás – Lakossági Portál) .

A kórházunk által működtetett oltóhelyen a 3. oltások egyéni elbírálás alapján történnek, az aktuálisan elérhető orvosszakmai ajánlásokra és az első két oltásnál alkalmazott vakcina típusára figyelemmel

Szent László Kórház

2021. május 21-től a Szent László Kórház valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán, valamint a Pszichiátriai Betegek Otthona tekintetében a látogatási tilalom feloldásra kerül.
A látogatással kapcsolatos szabályok betartása kötelező.

Közlemény-II

Azon 16-18 éves fiatalok, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek, 2021. május 10-től tudnak online időpontot foglalni a Pfizer vakcinával történő oltásra.

Az oltásra szükséges magukkal vinni:

–  kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/szuloi_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_16_es_18_ev_kozotti_szemelyek_reszere.pdf

–  kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

–  TAJ-kártyát,

–  személyi igazolványt.

 

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Az EESZT felületén elérhetővé vált a Covid oltásra történő jelentkezéshez igénybe vehető online felület. A szolgáltatás használatával kapcsolatos aktuális információk és az időpont foglalást segítő videó megtekinthető a koronavírusról szóló kormányzati tájékoztató oldalon.

Online időpontfoglalás

Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

 

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

– Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt.

− Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt.

− Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!

− Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.

A járvány leküzdésében való közreműködés önkéntes jogviszony keretében, a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény rendelkezéseivel összhangban, ellenszolgáltatás nélkül történik majd.

Sikeres regisztrációt követően az orvostanhallgatóknak lehetőségük van választani az alábbi preferált területek közül:

− a fertőzés gyanús és fertőzött betegek megfigyelése;

− a középsúlyos fertőzött betegek ellátásában való részvétel;

− a súlyos állapotban lévő fertőzött betegek intenzív ellátásában való részvétel;

− az időskorú betegek otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a fogyatékos embertársaink otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a karanténok valamelyik formájában lévő betegek ellátásában való részvétel;

Lehetséges továbbá a preferált régió kiválasztása is.

Amennyiben már rendelkezik a jelentkező egészségügyi szakképesítéssel, de működési nyilvántartási engedéllyel nem, a regisztrációhoz szükséges Alapnyilvántartási számát a https://kereso.enkk.hu oldalon tudja szükség esetén megnézni.

 

https://www.facebook.com/egeszseg.okfo/posts/2680655762225235

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Operatív Törzs döntése értelmében a hétvégi oltási kampány technikai okok miatt elmarad.

Annak érdekében, hogy az elmaradásról nem értesülő és a kórházunknál megjelenő honfitársaink beoltása biztosított legyen, tájékoztatjuk Önöket, hogy ügyeleti jelleggel a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház (9700 Szombathely, Markusovszky u. 5.)belső oltópontján mindkét napon, 2021. március 06-án és 2021. március 07-én (szombat-vasárnap) 8.00-18.00 óra között biztosított a védőoltáshoz való hozzáférés.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy Intézményünkben 2021. március 05. napjától 2021. március 09. napjáig a lakosság ütemezett oltása kerül megszervezésre. A védőoltás beadása a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által meghatározott oltási terv alapján történik, ettől eltérni semmilyen esetben nem tudunk.

A fent jelzett időpontban szervezett oltási feladatok minél gördülékenyebb lebonyolítása céljából a következő tájékoztatást adjuk Önöknek és egyben kérjük szíves segítségüket a megvalósításban, amelyek a következők:

  • március 05-én (pénteken) és 2021. március 8-án és 9-én (hétfőn, kedden) kizárólag a háziorvosok által irányított időskorú lakosság védőoltására kerül sor.
  • március 06-án (szombaton) és 2021. március 07-én (vasárnap) a 18-59 éves, valamilyen rizikót jelentő alapbetegséggel élők védőoltását végezzük el.
  • A számú és 7. számú oltópontok a kórház székhelyén (9600 Sárvár, Rákóczi u. 30.) találhatóak meg.
  • Az oltási feladatok ellátása érdekében tájékoztatjuk Önöket, hogy a kórház portájánál kizárólag a gépjárművel érkező, mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező lakosság, valamint a falubuszok behajtása engedélyezett. A parkolást a porta melletti parkolóban csak és kizárólag a részükre tudjuk biztosítani.
  • A gyalogos forgalom számára a kórház előtti buszmegálló melletti, „régi bejárat” kerül megnyitásra.
  • A személygépkocsival érkezők részére a Sárvári fürdő parkolójában biztosított a parkolás, amely kb. 500 méterre található a kórháztól.
  • Minden belépési ponton az Intézmény munkatársai segítik az oltópontokra való eljutást.
  • Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy az Intézmény területére az oltásra jelentkező személyek kizárólag csak egy kísérővel érkezzenek, több kísérő belépését a járványügyi szabályok betartása és betartatása érdekében nem engedélyezzük!
  • Kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy a háziorvostól vagy SMS-ben kapott oltási időpontokat szíveskedjenek betartani és kitöltött Hozzájárulás nyilatkozattal, TAJ kártyával és személyi igazolvánnyal érkezzenek az oltópontokra.

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz

Közlemény

Tájékoztatjuk a lakosságot, kedves betegeinket, hogy a járványügyi helyzet miatt 2020. november 20-tól előreláthatólag 2020. december 06. napjáig a Tüdőgyógyászati szakrendelés és gondozás átmenetileg szünetel.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Járóbeteg szakellátás igénybevétele minden esetben hőmérséklet ellenőrzést követően vehető igénybe!

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mellkasröntgen vizsgálatokat kizárólag előjegyzés alapján, előzetes, időpont egyeztetést követően tudjuk ellátni! Előjegyzés a +36-95/523-004 telefonszámon, vagy a +36-95/523-000 telefonszámon, a 275-ös, vagy 168-as melléken kérhető!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Járóbeteg szakellátás igénybevétele minden esetben hőmérséklet ellenőrzést követően vehető igénybe!

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az érintett szakellátások tekintetében a „Sürgős” esetek fogadását és ellátását a területileg illetékes belgyógyászati szakrendelés keretei között biztosítja Intézményünk.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Járóbeteg szakellátás igénybevétele minden esetben hőmérséklet ellenőrzést követően vehető igénybe!

Megértésüket köszönjük!

Megszakítás