Skip to content

Kórházunk

Az egészségügyi miniszter 5866-1/2007-1000 miniszteri határozatával 2007. április 1-től a sárvári Önkormányzati Kórházban az aktív ellátást megszűntette. Ezután a kórház 201 részben rehabilitációs, részben krónikus és ápolási ággyal működik, amelybôl 62 pszichiátriai rehabilitációs ágy Simaságon volt elhelyezve. A kórház sárvári telephelyén 139 krónikus ággyal működött, melyből 20 ágy rehabilitációs és 27 ápolási ágy.

A Kormány 2007. július 25-i ülésén nevesítette, hogy a sárvári Önkormányzati Kórház rehabilitációs részlege működési feltételeinek javítása és megteremtése érdekében maximum 800 millió forint összegű támogatást nyújt, 10 százalék saját erő biztosítása mellett. A projekt a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében valósulhat meg, a 2007-2008 évekre érvényes Akciótervben történt nevesítés eredményeként kiemelt projektként. Ezzel a döntéssel biztosítottá váltak a pénzügyi erőforrások, amelyek a már meglévő szakmai, humán és szervezeti erőforrásokkal kiegészülve garantálhatják a projekt sikerességét.

A projekt megvalósítását a Sárvári Önkormányzati Kórház telephelyén kezdték meg. A befejezést követően a 92 rehabilitációs ágyon, 54 krónikus ágyon, valamint 27 ápolási osztályhoz tartozó ágyon nyújt gyógyászati szolgáltatást az Intézmény a sárvári telephelyen.
Az Európai Unió és a Magyar Állam 791 millió forintos támogatásával és 96 millió forint önerővel megvalósult felújítás és bővítés révén, Magyarországon egyedülálló komplex rehabilitációs tevékenység folytatására alkalmas infrastruktúra jött létre, amely az alábbi szakmai megoszlásban fog tevékenykedni: onkológiai rehabilitáció 30 ágy, nőgyógyászati rehabilitáció 16 ágy, pszichoszomatikus betegek rehabilitációja 14 ágy, gasztroenteorológiai rehabilitáció 16 ágy, reumatológiai rehabilitáció 16 ágy. Az osztály rehabilitációs mátrixként működik. Minden olyan terápiás egységgel rendelkezik, amely a rehabilitációs ellátáshoz szükséges. A terápiás rész is a hatékonyság érdekében a mátrix elv szerint működik, pontos időbeosztással és a szakmák közötti átjárhatósággal a rehabilitáció hatékonysága érdekében.

Megszakítás